Sertés Szűz Karfiollal Csőben Sütve

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A karajt kicsontozzuk, leválasztjuk róla a szűzet, majd a húsokat lehártyázzuk. A nyesedékeket, a csontot és a karajt külön csomagoljuk, a szűzből pedig 1 ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és forró tejjel felengedjük, majd csomómentesre keverjük és beforraljuk. Sózzuk, őrölt borssal és szercsendióval fűszerezzük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Félretesszük. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben félpuhára főzzük és lehűtve, lecsepegtetve a hússzeletekre helyezzük. A langyos mártáshoz hozzákeverünk 1 tojássárgáját, kevés tejszínt, majd elosztjuk a karfiolos húsokon. A tetejére reszelt sajtot hintünk és 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük.

vissza a listára