Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg marhahús darálva
50 dkg sertéshús darálva
 szójaszószt
 osztrigaszósz
2-3 gerezd fokhagyma
 mogyoróvaj
 kókusztej
 ázsiai citromfű
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Szárd húsgombócok paradicsomszószban

    A húsokat a tojással, a reszelt sajttal, a finomra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, sóval és a fűszerekkel alaposan összekeverjük. A masszából...

    tovább
  • Csevapcsicsa

    A húsokhoz hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és a pirospaprikát.Megsózzuk, megborsozzuk, és kézzel összedolgozzuk.Egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk az...

    tovább
  • Babgulyás palacsintával

    Palacsinta:1 l tej 20 dkg liszt 5 db tojás fahéj kakaó lekvár 2 dl olaj porcukorA finomra vágott hagymát füstölt húsos szalonnán alaposan lepirítunk....

    tovább

Satai citromfű nyárson

  • Satai_citromfu_nyarson

A darált húsokat összekeverjük szójaszósszal, osztrigaszósszal és fokhagymával. Nagy, buzogány alakú fasírozottat készítünk, de úgy, hogy a citromfű szár végére tesszük, mintha „nyele” lenne. Grillen megsütjük.

A mogyoróvajat szintén szójaszósszal és osztrigaszósszal keverjük, hígítjuk kókusztejjel, akár hidegen is kikeverhetjük, de tűz felett is lehet, úgy simább lesz a szósz. A húst és a szószt együtt tálaljuk.

Szóljon hozzá