Hozzávalók

3-4 fő
50 g vaj
50 g liszt
300 ml sör
100 g cheddar sajt
25 g kéksajt
3tojás
 
2-3 db chili
1fokhagyma
 Bors
 Friss coriander
 Mustár
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Teljes kiőrlésű rozskenyér

    A kovászhoz egységnyi liszt és víz szobahőmérsékleten, amihez mindennap hozzáteszünk ugyanannyi lisztet és vizet. Egy hét-tíz nap múlva lesz felhasználható...

    tovább
  • Camembert sajtos melegszendvics

    A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az egyik kenyérszeletre rakjuk. A sajtot vékonyan megkenünk füge chutney-val és pár csepp balzsamecetet...

    tovább

Sajtos turbó toast

  • Sajtos_turbo_toast

Első lépésben készítünk egy besamelt, na de nem a klasszikus módon, ugyanis tej helyett sört használunk.Egy lábosban vajat olvasztok, majd hozzákeverem a már kimért lisztet. Amint szépen elkeveredett, lassan, adagolva hozzáöntöm a sört. Ehhez a mennyiséghez úgy 3 dl-t. Folyamatos keverés mellett, azt kell látnom, hogy a liszt kezd dagadni… Sűrűsödik a mártás. Amikor elértük a megfelelő állagot, nem túl sűrű-nem túl híg, szépen apránként elkezdjük adagolni a sajtokat, amiket lereszeltünk. Alacsony lángon addig kevergetem, míg teljesen homogén nem lesz. Fűszerezem, én most chilit, fokhagymát és mustárt használtam, mert szerintem ezek passzolnak a sajtokhoz, amiket használok. Viszont a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy mit szeretne érezni a sajtok íze mellett. Miután elkészült a sajt szósz, egy szép vastag szeletet hasítok a friss kenyerünkből, bőségesen megkenem, majd grill üzemmódon sütöm a szendvicseket addig, míg aranybarnára nem pirulnak. Tálaláskor korianderrel vagy petrezselyemmel meghintem.

Szóljon hozzá