Hozzávalók

3-4 fő
1 kg liszt
1 kg margarin
20 dkg reszelt sajt - gouda
4 ek. Ecet
2-3 ek.víz
 
 reszelt sajt
1tojás
1kis üveg ajvár
1kis üveg zöld pesto
10 dkg reszelt parmezán
10 dkg száraz kolbász
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Fonott kalács

    Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a...

    tovább
  • Vajas kifli

    Az élesztőt elkeverjük az aludttejjel és a cukorral. A lágy vajat a liszttel összedagasztjuk, majd a sót is hozzáadjuk. Ehhez öntjük az aludttejet és újra...

    tovább
  • Krumplis kifli

    Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél...

    tovább

Sajtos rúd, ajváros csiga, zöldpestós tekercs, kolbászos háromszög

  • Sajtos_rud_variaciok

A lisztet a sóval, a margarinnal összedolgozzuk. Ezután jön bele a reszelt sajt, az ecet és a víz. Átgyúrjuk és folpackba csomagolva pihentetjük két órát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, majd felcsíkozzuk a tésztát. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük az ajvárral és megszórjuk sajttal. Feltekerjük és felszeleteljük.  200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A tésztát ízesíthetjük még darált kolbászkrémmel, megkenhetjük parmezánnal és zöldpestóval.


Szóljon hozzá