Sajtos Rúd, Ajváros Csiga, Zöldpestós Tekercs, Kolbászos Háromszög

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A lisztet a sóval, a margarinnal összedolgozzuk. Ezután jön bele a reszelt sajt, az ecet és a víz. Átgyúrjuk és folpackba csomagolva pihentetjük két órát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, majd felcsíkozzuk a tésztát. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük az ajvárral és megszórjuk sajttal. Feltekerjük és felszeleteljük. 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A tésztát ízesíthetjük még darált kolbászkrémmel, megkenhetjük parmezánnal és zöldpestóval.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára