Hozzávalók

3-4 fő
 A besamelhez:
30 gramm vaj
30 gramm finomliszt
250 ml tej
 
 bors
 szerecsendió
 A felfújthoz:
60 gramm reszelt Gruyere sajt
60 gramm reszelt zsíros sajt
20 gramm reszelt parmezán
5tojás sárgája
4tojás fehérje
20 gramm puha vaj
20 gramm mazsola
 víz
 érlelt balzsamecet
2 evőkanál fenyőmag
1 maréknyi galambbegy saláta
2 evőkanál olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Sajtfelfújt pirított mogyorós, ecetes mazsolás galambbegy salátával

  • Sajtfelfujt_edessavanyu_mazsolaval_sgalambbegy_salataval_mogyoroval

A besamelhez egy edényben olvasszunk vajat, megszórjuk liszttel és folyamatos keverés közben 2 percig pirítjuk. Felöntjük hideg tejjel. Ízesítjük, és addig keverjük, míg felforr. Ezután félre húzzuk.
Összekeverjük a reszelt zsíros sajtot és Gruyere sajtot, és addig keverjük, míg elolvadnak.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
A felfújtformát alaposan kikenjük puha vajjal. A tojásfehérjéket habbá verjük, kissé megkeverjük és óvatosan a sajtos besamelhez keverjük. A keveréket a kivajazott formákba töltjük, a tetejüket elsimítjuk, majd parmezánnal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
A galambbegy salátát összekeverjük az olívaolajjal és a fenyőmaggal, végül meglocsoljuk ecettel és megszórjuk mazsolával. 
Azonnal tálaljuk a meleg felfújttal.

Szóljon hozzá