Sajtfelfújt Pirított Mogyorós, Ecetes Mazsolás Galambbegy Salátával

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A besamelhez egy edényben olvasszunk vajat, megszórjuk liszttel és folyamatos keverés közben 2 percig pirítjuk. Felöntjük hideg tejjel. Ízesítjük, és addig keverjük, míg felforr. Ezután félre húzzuk. Összekeverjük a reszelt zsíros sajtot és Gruyere sajtot, és addig keverjük, míg elolvadnak. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A felfújtformát alaposan kikenjük puha vajjal. A tojásfehérjéket habbá verjük, kissé megkeverjük és óvatosan a sajtos besamelhez keverjük. A keveréket a kivajazott formákba töltjük, a tetejüket elsimítjuk, majd parmezánnal megszórjuk. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A galambbegy salátát összekeverjük az olívaolajjal és a fenyőmaggal, végül meglocsoljuk ecettel és megszórjuk mazsolával. Azonnal tálaljuk a meleg felfújttal.

vissza a listára