Hozzávalók

3 személyre
30 dkg libamáj
 só, bors
5vékony szelet gyömbér
1teáskanál egész szegfűszeg
1 rúd fahéj
10 szem kardamom mag
2 dkg darabolt dióbél
½ dl birsalma pálinka
1 db zöldalma
2 evőkanál méz
1 dl tejszín
1 dl almalé
  • 15-30 perc
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Roston sült libamáj birs pálinkában párolt almakarikákkal

  • roston_sult_libamaj_birs_palinkaban_parolt_almakarikakkal

30 dkg libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágunk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az ízesített májat forró serpenyőbe tesszük, majd 3-4 percig sütjük úgy,                  hogy közben nem mozgatjuk. Míg pirul, hozzáadunk 5            vékony szelet gyömbért, egy teáskanálnyi egész szegfűszeget, egy rúd fahéjat, 10 szem kardamom magot és 2 dkg darabolt dióbelet. Ezután fél dl birsalma pálinkával flambírozzuk, majd megfordítjuk és tovább sütjük.

Közben egy zöld almát kimagozunk és szeletekre vágunk. Amikor a máj mindkét oldalán megpirult, kivesszük a serpenyőből és helyére az almakarikákat helyezzük. Rövid pirítás után két evőkanál mézzel, 1 dl tejszínnel, 1 dl almalével meglocsoljuk és összeforraljuk.

A megpárolt almakarikákat és a megsült libamájat egymásra rétegezzük. Meglocsoljuk a libamájmártással és így tálaljuk.

Szóljon hozzá