Hozzávalók

8 szelet
22 dkg fehércsokoládé
38 dkg túró
6 g lapzselatin
1citrom reszelt héja
5 dl tejszín
1 csomag babapiskóta
2 dl málnalikőr
 
 A csokoládé díszhez:
10 dkg fehércsokoládé
0,5 l tejszín
10 dkg friss ribizli
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Ribizlis túrótorta

  • ribizlis_turotorta

A krémhez felolvasztunk 22 dkg fehércsokoládét és 38 dkg túróval elkeverjük. Hozzáadunk 6 gramm felmelegített zselatint, 1 citrom héját és átforgatjuk 5 dl felvert tejszínnel. Egy csomag babapiskótát megkenünk 2 dl málnalikőrrel és egy 24 cm átmérőjű tortaformába illesztjük. Beletöltjük a túrókrémet, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A csokoládé díszhez 10 dkg fehércsokoládét mikrohullámú sütőben felolvasztunk, majd márványlapon temperáljuk. Hagyjuk lehűlni és egy fémlapát segítségével forgácsokat készítünk. Tálalásnál a tortára 0,5 l felvert tejszínt halmozunk, friss ribizlivel. Megszórjuk fehércsokoládé forgáccsal.

Szóljon hozzá