Hozzávalók

2 személyre
3 dl tej
2tojás
40 g nyírfacukor
10 g nyírfacukor
1vaníliarúd
40 g búzadara
 Vaj
200 g tej
1 kk vanília esszencia
50 g nyírfacukor
3tojássárga
1 doboz ribizli
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Ribizli sodós sült tejbegríz

  • ribizli_sodos_sult_tejbegriz

A tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát és még 5 percig főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni. A tojássárgáját belekeverjük, és a tojásfehérjét felverjük egy kevés cukorral és azt is hozzáadjuk. A sütőformát vajjal kikenjük, beleöntjük a tejbegrízt, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a tejsodót. Ehhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. A tejet felforraljuk, egy keveset ráöntünk a tojássárgára, kikeverjük és visszaöntjük, majd alacsony lángon addig főzzzük még a keverőlapátra rá nem ragad. A ribizlit ezután adjuk hozzá turmixolva, hogy a ribizli vitamintartalma mindenképp megmaradjon.

A kihűlt sült tejbegrízt meglocsoljuk a vaníliás sodóval és a ribizlivel.


Szóljon hozzá