Hozzávalók

3-4 fő
 A francia salátához:
1tojássárgája
1 evőkanál mustár
 só, bors
1 evőkanál porcukor
1 dl olaj
2 dl tejföl
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1burgonya
2 evőkanál borsó
 
 A besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
 
4főtt tojás sárgája
10 dkg vaj
1 evőkanál mustár
1 evőkanál porcukor
 só, bors
4főtt tojás fehérje
½ csokor petrezselyem
3 szelet sonka
3paradicsom
5 db lapzselatin
1,5 dl húsalaplé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Retro hidegtál

  • retro_hidegtal

Francia salátát készítünk. Egy tojássárgáját összekeverünk, egy evőkanál mustárral, sóval és lassan adagoljuk hozzá az olajat. Porcukrozzuk, borsozzuk. Hozzáadunk két dl tejfölt.             Főtt apróra szeletelt répát, fehérrépát, burgonyát és borsót keverünk hozzá. Besamel mártást készítünk. 5 dkg vajból     és 5 dkg lisztből rántást készítünk és felöntjük 4 dl tejjel.

Félbevágunk négy főtt tojást a belsejét kikaparjuk, majd a sárgáját összeturmixoljuk a kihűtött besamellel, 10 dkg vajjal, egy evőkanál mustárral, egy evőkanál porcukorral, sóval és törött borssal. Cukrász zacskóba kanalazzuk a krémet és betöltjük a tojás fehérjébe. Petrezselyem zölddel díszítjük.

Tojáskrémet töltünk három szelet sonkába majd feltekerjük. Három paradicsomot kettévágunk, kikaparjuk. És szintén betöltjük a krémet. Rárakjuk a másik felét és díszítjük.

Öt lap zselatint forró vízbe áztatunk. Majd leöntjük másfél dl húsalaplével, majd dermedésig hűtjük. Nagy tálcán hidegen tálaljuk.

Szóljon hozzá