Hozzávalók

3-4 fő
 Tésztához:
10 dkg vaj
36 dkg liszt
30 dkg cukor
csipet
2 ek vaníliaaroma
1,8 dl író
2tojás
1 ek kakaópor
1 kk ecet
1 kk sütőpor
 piros ételfesték gél
 Krém:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
15 dkg fehércsoki
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Red velvet torta

  • red_velvet_torta

A vajat kihabosítjuk a cukorral. Beletesszük a vaníliaaromát, a tojásokat, kikeverjük, majd hozzáadjuk a piros ételfestéket, az ecetet, az írót, a kakaóport. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Csomómentesre keverjük és egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 10 percig 190 fokon, majd 175 fokra visszavesszük és készre sütjük nagyjából 30-40 perc alatt. Közben összekeverjük a krém hozzávalóit: a felolvasztott fehércsokit kikeverjük a porcukros mascarponéval.Ha a piskóta és a krém is kihűlt, akkor a tetejére kenjük. Fehércsoki forgácsokkal díszítjük.

Szóljon hozzá