Red Velvet Torta

60-120 perc
Nehéz
Drága
Magas

Elkészítés

A vajat kihabosítjuk a cukorral. Beletesszük a vanília aromát, a tojásokat, kikeverjük, majd hozzáadjuk a piros ételfestéket, az ecetet, az írót, a kakaóport. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Csomómentesre keverjük és egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 10 percig sütjük 190 fokon, majd 175 fokra visszavesszük és készre sütjük nagyjából 30-40 perc alatt. Közben összekeverjük a krém hozzávalóit: a felolvasztott fehércsokit kikeverjük a porcukros mascarponéval. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, akkor a tetejére kenjük. Fehércsoki forgácsokkal díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára