Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg liszt
4 db tojás
3,5 dl tej
1 db cukkini
2 db paradicsom
15 dkg főtt sonka
2 db tojás
1 dl tejszín
5 dkg parmezán
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
3 dkg liszt
4 dl tej
3-4 szál friss rozmaring
 
 őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Csirke quesadilla csípős salsával

    A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább

Rakott palacsinta

  • rakott_palacsinta

Lisztből, tojásból tejjel, kevés vízzel sós palacsinta tésztát készítünk. Vajban kevés lisztet pirítunk, melyet forró tejjel felengedünk. Sózzuk, őrölt szerecsendióval, borssal fűszerezzük. A kész mártásba tojássárgáját és tejszínt keverünk. A darabolt cukkinit megpirítjuk, a paradicsomot karikázzuk, a sonkát daraboljuk. A kisült palacsintákat vajazott edénybe rétegezzük a mártással, a darabolt hozzávalókkal, reszelt parmezánnal. Közben friss vágott rozmaringgal fűszerezzük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk, majd 170 fokos sütőben egybesütjük.

Szóljon hozzá