Hozzávalók

3-4 fő
 Tésztához: 3 dl langyos tej
1 csomag instant élesztő
6 dkg cukor
1tojás
8 dkg olvasztott vaj
75-80 dkg liszt
 
 ragacs:
11 dkg vaj
22,5 dkg nádcukor
110 ml juharszirup
 töltelék:
15 dkg nádcukor
1 ek fahéj
3 ek olvasztott vaj
 Máz: 15 dkg porcukor, pár ek tejszín
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Szilvás, tonhalas és padlizsános hámán táska

    A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. Kb. 5 mm...

    tovább
  • Scone édesen

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejet, a tejszínt és egy tojást. Adunk hozzá kevés cukrot és vaníliás cukrot...

    tovább
  • Kürtös kalács

    1 és egy negyed kiló finomlisztet 0,5 liter tejjel, 1 csomag szárított élesztővel, 3 db egész tojással, 1 tojássárgájával, 0,5 evőkanál sóval, 15 deka vajjal...

    tovább

Ragacsos fahéjas csiga

  • ragacsos_fahejas_csiga

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és robotgép segítségével kidagasztjuk. A begyúrt tésztát meleg helyen egy órát kelesztjük. Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjas barnacukorral. Feltekerjük a tésztát és felkarikázzuk. A ragacshoz összeolvasztjuk a vajat, a juharsziruppal és a barna cukorral. eleöntjük egy tepsibe és ebbe ültetjük a csigákat. Hagyjuk kelni őket, majd mehetnek a sütőbe. Tejszínnel kikevert porcukrot csepegtetünk a tetejére.

Szóljon hozzá