Hozzávalók

3-4 fő
5dcl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg búzadara
 liszt
2 db tojás
 zsemlemorzsa
1/2 l olaj
 fahéj
 porcukor
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Rizike

  • Rizike

5 deciliter tejbe beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot, 2 csapott evőkanál kristálycukrot, majd gyenge tűzön, kevergetés mellett, beleszórunk 15 deka búzadarát és sűrűre főzzük. A grízt tálcára öntjük és vizes fakanállal téglalap alakúra lapítjuk, 1 centiméteresre. Hidegen tetszőleges alakúra vágjuk, ezután panírozzuk, először lisztbe, majd 2 db felvert, cukrozott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Szóljon hozzá