Hozzávalók

4 fő
50 deka rétesliszt
1tojás
3 dkg zsír
1 evőkanál ecet
 
 langyos víz
 
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Rétestészta

  • Retesteszta

50 deka rétesliszthez teszünk 1 egész tojást, 3 deka zsírt, 1 evőkanál ecetet. 3 deci langyos vízben feloldunk 2 mokkáskanál sót és apránként a liszthez adjuk gyúrás közben. 15-20 perc alatt kidolgozzuk, míg el nem válik a tál falától. Legalább 30 percig meleg helyen pihentetjük. Egy lisztezett abroszon óvatosan kihúzzuk, vastagabb széleit letépkedjük. Kb. 2 evőkanál olvasztott zsírral megkenjük a tésztát, majd ízlés szerint töltjük. Feltekerjük, kizsírozott tepsibe tesszük, tetejét ismét megkenjük zsírral. 160-170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Szóljon hozzá