Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg barna cukor
0,75 dl semleges ízű olaj
2 ek narancslé
½ tk vaníliakivonat
2tojás
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
½ tk fahéj
½ tk őrölt szerecsendió
½narancs reszelt héja (lehetőleg bio narancs)
½ tk
11 dkg liszt
1,5 csésze reszelt sárgarépa (3-4 közepes db)
5 dkg durvára darált dió vagy mogyoró
 
 A krémhez:
25 dkg krémsajt (Philadelphia)
7,5 dkg porcukor
½ tk vaníliakivonat
½narancs reszelt héja
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Répatorta muffin formában

  • Repatorta_muffin_formaban

A cukrot, az olajat, a narancslevet a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverem. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítem: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverem, majd belekerül a reszelt répa és a darált dió. Lisztezett, vajazott sütőformába teszem és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Ha tortát készítek (hozzávalókat megduplázom) a formából kiborítom és hagyom kihűlni, majd kettévágom lapjával és megtöltöm a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonom a tortát. A muffinokat a formából kiveszem, hagyom kihűlni, a krémet pedig a lehűlt muffinok tetejére kenem. 

A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverem, hozzáadom a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját.

Szóljon hozzá