Hozzávalók

3-4 fő
2tojás
1/2bögre cukor
1bögre (250 ml) rétesliszt
3nagy sárgarépa
100 ml olaj
100 ml tej
 citromhéj
1/2cs. Sütőpor
1cs. Vaníliás cukor
csipetnyi őrölt fahéj
200 gramm porcukor
2 evőkanál forró víz
1 evőkanál citromlé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Répatorta citrommázzal

  • Repatorta_citrommazzal

A hozzávalókat egy tálban habverővel összekeverjük és egy tortaformába töltjük, amit előtte kikenünk zsiradékkal és beszórunk zsemlemorzsával. 
A sütit 175 °C fokon kb. 25 percig sütjük. 
Mielőtt kivesszük a sütőből, elvégezzük a tűpróbát. 
Sütés után elkészítjük a mázat a porcukorból, forró vízből és citromléből. 
Végül a sütit leöntjük a citrommázzal és tetszés szerint díszítjük.

Szóljon hozzá