Ratatouille

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd aranybarnára pirítjuk a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Kivesszük a serpenyőből és a felesleges zsiradékot leitatjuk. Ugyanabban a serpenyőben megsütjük a darabokra vágott paparikát, megszórjuk sóval sé borssal, majd hozzáadjuk a durvára aprított hagymát és fokhagymát. Végül megpirítjuk a kockára vágott cukkínit. Sózzuk, borsozzuk. Legvégül hozzáadjuk a paradicsomot és kicsit forraljuk. A serpenyőbe visszatesszük az összes zöldséget, összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Újra felforraljuk, és lefedjük. Kis lángon kb. 30 percig lassan főzzük. Időnként megkeverjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

vissza a listára