Hozzávalók

3-4 fő
1/2padlizsán
1 db sárga paprika
1 db cukkíni
3 szem paradicsom
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1ág kaukkfű
1 maréknyi bazsalikomlevél
3 evőkanál paradicsompüré
 olívaolaj
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Spenótos rakott csicseriborsó

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A rizst lobogó, sós vízben 10 perc alatt, fogkeményre főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a...

    tovább
  • Hasselbck töltött burgonya

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyát szeletekre vágjuk, de nem vágjuk teljesen végig. A burgonyát addig sütjük, míg kívül ropogós, belül puha lesz -...

    tovább

Ratatouille

  • Ratatouille_BRCZ

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd aranybarnára pirítjuk a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk.
Kivesszük a serpenyőből és a felesleges zsiradékot leitatjuk.
Ugyanabban a serpenyőben megsütjük a darabokra vágott paparikát, megszórjuk sóval sé borssal, majd hozzáadjuk a durvára aprított hagymát és fokhagymát.
Végül megpirítjuk a kockára vágott cukkínit. Sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk a paradicsomot és kicsit forraljuk. A serpenyőbe visszatesszük az összes zöldséget, összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét.  Újra felforraljuk, és lefedjük. 
Kis lángon kb. 30 percig lassan főzzük. Időnként megkeverjük.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Szóljon hozzá