Hozzávalók

3-4 fő
1 db egész csirke
1 liter kefír
0,5 dl tabasco szósz
15 dkg liszt
1 liter olaj
20 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
3 dkg vaj
 
 cayennei bors
 szárított oregánó
 fűszerpaprika
 
 Salátához:
0,5 fej káposzta
3 db csemege uborka
1 db sárgarépa
1 db tojás
1 dl tejszín
2 dl olaj
2 dkg mustár
1 db citrom
 
 őrölt bors
 porcukor
kevés almaecet
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Rántott csirke coleslaw salátával

  • Rantott_csirke_coleslaw_salataval

A csirkét feldaraboljuk. Még a combokat és a melleket is 2-3 darabra vágjuk. A bőrét rajta hagyjuk. A kefírt kevés tabasco szósszal és némi sóval összekeverjük, majd ebben pácoljuk a csirkehúst min. 60 percig, de akár 12 órán keresztül is.
A lisztet sózzuk, fűszerezzük fűszerpaprikával, oregánóval, cayenne borssal. A kefírből kivett csirke darabokat megforgatjuk a lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Előmelegített 160 fokos sütőben, vajdarabokkal a húsok tetején, 35-40 perc alatt átsütjük. 1 tojás sárgáját mustárral kikeverünk, az olajat lassan hozzácsurgatva, folyamatos keveréssel majonézt készítünk.
Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval, citromlével, porcukorral, almaecettel, majd borsozzuk. A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáreszeljük az uborkát és a sárgarépát. Összeforgatjuk a mártással. Ezt kínáljuk a rántott csirke mellé.


Szóljon hozzá