Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
30 dkg liszt
 
18 dkg hideg vaj
7-10 ek hideg víz
 A töltelékhez:
4tojás
2,5 dl tejszín
1 dl tej
 reszelt sajt (gouda, trapista)
 bacon
 só, bors, fehér bors, cayenne bors
3-4 fej fehér hagyma
 Egy csomag rukkola
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Csirke quesadilla csípős salsával

    A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább

Quiche

  • Quiche

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és pihentetjük min. 2 órát.
A piteformába nyújtott tésztát lesúlyozzuk és 195 fokon sütjük 15 percet, majd súly nélkül 5-1o percet.
A töltelékhez lepirítjuk a bacont és a hagymát. A tojást, a tejszínnel és tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a sajtot, majd befűszerezzük és a baconos hagymás töltelékre öntjük.
18o fokon készre sütjük 2o-3o prc alatt.

Szóljon hozzá