Hozzávalók

3-4 fő
4 db csirkecomb csontozva
2 fej vöröshagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
5 dkg sertészsír
1 gerezd fokhagyma
6 db réteslap
1 dl tejföl
0,5 dl tejszín
 
 őrölt bors
 őrölt kömény
 fűszerpaprika
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Pörkölt csirkecomb rétestésztában

  • porkolt_csirkecomb_retestesztaban

Sertészsíron vöröshagymával, fűszerpaprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával pörkölt alapot készítünk, melyben megpároljuk a csontozott csirkecombokat. A húst a léből kiemelve kihűtjük, feldaraboljuk, majd egy porcelán tálba helyezett réteslapokba töltjük. A mártást beforraljuk, majd tejföllel, illetve tejszínnel sűrítjük, dúsítjuk. A réteslapokba töltött csirkehúst 180 fokos sütőben pirosra sütjük és a mártással tálaljuk.

Szóljon hozzá