Hozzávalók

3-4 fő
7tojás
14 dkg liszt
14 dkg cukor
 Eperlekvár
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Piskótatekercs

  • piskotatekercs

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, közben pedig hozzáadjuk a cukrot is. A sárgáját is kevés cukorral kihabosítjuk. A fehérjehabot a felvert sárgájához adjuk, majd jöhet hozzá a liszt.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben nagyjából 20 percig sütjük.
Ha kész a piskóta, akkor még melegen, egy konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt betöltjük a lekvárral, visszatekerjük, és pár órát állni hagyjuk, szeletelés előtt.

Szóljon hozzá