Hozzávalók

3-4 fő
 Olívakrémes:
1 csomag leveles tészta
 ízlés szerint:
 olívabogyó
 szárított paradicsom
 olívaolaj
 feta sajt
1 gerezd fokhagyma
 
 bors
 friss petrezselyem
 Almás-lekváros:
1 csomag leveles tészta
 lekvár
 hámozott és szeletelt alma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Szilvás, tonhalas és padlizsános hámán táska

    A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. Kb. 5 mm...

    tovább
  • Scone édesen

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejet, a tejszínt és egy tojást. Adunk hozzá kevés cukrot és vaníliás cukrot...

    tovább
  • Kürtös kalács

    1 és egy negyed kiló finomlisztet 0,5 liter tejjel, 1 csomag szárított élesztővel, 3 db egész tojással, 1 tojássárgájával, 0,5 evőkanál sóval, 15 deka vajjal...

    tovább

Péksütemények

  • peksutemenyek

Olívabogyót, szárított paradicsomot, kevés olajat, feta sajtot és egy gerezd fokhagymát pépesítünk. sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A kihajtogatott leveles tésztából körket szaggatunk, amire halmozunk a töltelékből. A tészta szélét megkenjük tojással. Megsütjük. A leveles tésztából kis négyzeteket vágunk ki, megkenhetjük lekvárral, rápakoljuk az almaszeleteket és félbehajtjuk. Megkenjük tojással és sütőben megsütjük 185 fokon 20-30 percig.

Szóljon hozzá