Hozzávalók

4 személyre
15 dkg száraz tarkabab (beáztatva)
15 dkg gersli
20 dkg konzerv paradicsom
1/2 l húsalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
 zellerlevél
 csombor
 olaj
 liszt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lakodalmas húsgombóc

    Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával....

    tovább
  • Sváby András halászléje

    Egy 2-3 kilós pontyot lefilézünk, a fejet, a farkat, egy kiló apróhallal és 1 kg, karikára vágott hagymával együtt a legnagyobb lángon elkezdjük főzni. Közben...

    tovább
  • Füstölt pisztráng körtesalátával

    2 db előre besózott, borsozott pisztrángok lecsöpögtetünk, majd a hasüregébe nagyobb darabokra vágott fűszernövényeket helyezünk.  Alufóliával és 2 marék,...

    tovább

Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

  • paradicsomos_babfozelek_gerslivel

15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk, megszójuk kevés liszttel, felöntjük 20 dkg konzervparadicsommal.  Ezzel sűrítjük a babos gerslit. Alaposan beforraljuk.

Szóljon hozzá