Hozzávalók

4 személyre
15 dkg száraz tarkabab (beáztatva)
15 dkg gersli
20 dkg konzerv paradicsom
1/2 l húsalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
 zellerlevél
 csombor
 olaj
 liszt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lyoni saláta

    10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük. Az öntethez két evőkanál...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább
  • Hamburger

    40 dkg darált marhahúst sóval és borssal alaposan összegyúrunk, négy felé osztjuk, azokból fél centi vastag, kör alakú lepényeket formázunk, és kevés olajon...

    tovább

Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

  • paradicsomos_babfozelek_gerslivel

15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk, megszójuk kevés liszttel, felöntjük 20 dkg konzervparadicsommal.  Ezzel sűrítjük a babos gerslit. Alaposan beforraljuk.

Szóljon hozzá