Hozzávalók

4 személyre
15 dkg száraz tarkabab (beáztatva)
15 dkg gersli
20 dkg konzerv paradicsom
1/2 l húsalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
 zellerlevél
 csombor
 olaj
 liszt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lilahagymalekvár és zelleres édesburgonyapüré

    Kevés vaj és olívaolaj keverékén lepirítunk 5-6  a vékonyra szeletelt lilahagymát és 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 2 dl vörösborral felöntjük....

    tovább
  • Csirke borban főzve

    10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé...

    tovább
  • Kínai mogyorós csirke

    35 dkg csirkemellet csíkokra vágunk. A páchoz összekeverünk 2 tk híg szójaszószt, 2 tk száraz szamorodnit, 1 tk kukorica keményítőt és 1 db, gyengén felvert...

    tovább

Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

  • paradicsomos_babfozelek_gerslivel

15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk, megszójuk kevés liszttel, felöntjük 20 dkg konzervparadicsommal.  Ezzel sűrítjük a babos gerslit. Alaposan beforraljuk.

Szóljon hozzá