Hozzávalók

4 személyre
15 dkg száraz tarkabab (beáztatva)
15 dkg gersli
20 dkg konzerv paradicsom
1/2 l húsalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
 zellerlevél
 csombor
 olaj
 liszt
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Zelleres almachutney friss gyömbérrel mentával

    1 zellergumót megpucolunk,  aprókockákra vágunk, majd 2 feldarabolt újhagymával együtt, kevés olajon elkezdjük pirítani. Óvatosan sózzuk, fűszerezzük  zúzott...

    tovább
  • Hamis túróslepény

    25 dkg lisztből, 10 dkg cukorból, 10 dkg vajból, 2 tojás sárgájából, 1 csomag sütőporból, 1 dl tejfölből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd egy kivajazott,...

    tovább
  • Macok

    1 kg burgonyát lereszelünk, megsózzuk, és liszttel megszórva néhány percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Borsozzuk, hozzáadunk 4 gerezd zúzott...

    tovább

Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

  • paradicsomos_babfozelek_gerslivel

15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk, megszójuk kevés liszttel, felöntjük 20 dkg konzervparadicsommal.  Ezzel sűrítjük a babos gerslit. Alaposan beforraljuk.

Szóljon hozzá