Hozzávalók

3-4 fő
4 db padlizsán
200 gramm friss kecskesajt
1 fej salottahagyma
2 evőkanál aprított petrezselyem zöldje
1 evőkanál aprított menta
2 evőkanál érlelt balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál pirított fenyőmag
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csőben sült spárga

    A spárgákat serpenyőben vajon, sóval roppanósra pirítsd, majd forgasd bele a morzsába és kivajazott tálban told sütőbe, amíg meg nem pirul. A tálalás előtt...

    tovább
  • Konfitált póréhagyma hollandi mártással

    A póréhagymákat tegyük egy sütőtálba. Megszórjuk sóval, borssal és cukorral. Hozzáadjuk a vajat, fokhagymát és kakukkfüvet. 3/4-ig felöntjük vízzel és...

    tovább

Padlizsánsaláta konfitált padlizsánnal és kecskesajttal

  • padlizsansalata_konfitalt_padlizsannal_kecskesajttal

Az egész padlizsánokat a gáz felett megpirítjuk, majd a 180 fokos sütőbe tesszük.
A salottahagymát apróra vágjuk és összekeverjük a zöldfűszerekkel.
A megsült padlizsánok szárát eltávolítjuk és hosszú szálakra tépkedjük.
Egy tányérra tesszük, megszórjuk sóval, borssal és meglocsoljuk ecettel. Megszórjuk a zöldfűszerekkel és a fenyőmaggal.
A kecskesajtot kanállal darabokra tördeljük és a padlizsánra szórjuk. 
Végül meglocsoljuk olívaolajjal.

Szóljon hozzá