Pralinékrémes Palacsintatorta

30-60 perc
Közepes
Drága
Magas

Elkészítés

Lisztből, tojásból tejjel, kevés szódavízzel és olajjal palacsintatésztát készítünk. A palacsintákat kisütjük. A törökmogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a héját. A serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk a kristálycukrot és beleforgatjuk a pucolt mogyorókat.Egy szilikonlapra terítjük és megvárjuk, míg kihűl. A csokoládét feldaraboljuk és ráöntjük a felforralt tejszínt. Elkeverjük, hogy felolvadjon a csoki és belekeverjük az összetördelt és megdarált mogyorós grillázst. A kisütött palacsintákat a csokis-grillázsos krémmel megkenjük és egymásra rétegezzük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára