Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg liszt
4 db tojás
3,5 dl tej
 szódavíz
 olaj
 A krémhez:
25 dkg törökmogyoró
25 dkg cukor
20 dkg tejcsoki
1 dl tejszín
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Pralinékrémes palacsintatorta

  • Pralinekremes_palacsintatorta

Lisztből, tojásból tejjel, kevés szódavízzel és olajjal, palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat kisütjük. A törökmogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a héját. A serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk a kristálycukrot és beleforgatjuk a pucolt mogyorókat.Egy szilikonlapra terítjük és megvárjuk, míg kihűl. A csokoládét feldaraboljuk és ráüntjük a felforralt tejszínt. Elkeverjük, hogy felolvadjon a csoki és belekeverjük az összetördelt és megdarált mogyorós grillázst. A kisütött palacsintákat a csokis-grillázsos krémmel megkenjük és egymásra rétegezzük.

Szóljon hozzá