Hozzávalók

3-4 fő
1 kg egész ponty
0,4 kg vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
0,02 kg
0,005 kg fűszerpaprika
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Korhely halászlé

    A hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, ezzel a bogrács alját befedjük. Rátesszük a paprikát, paradicsomot, vagy lecsót, babérlevelet, fokhagymát és mustár,...

    tovább
  • Paprikás halleves halgombócokkal

    A szeletelt vöröshagymával és a tisztított hal aprólékkal, a paprikával és a paradicsommal elkészítjük a levet, körülbelül 1 óra alatt készül el), majd...

    tovább

Ponty halászlé

  • Ponty_halaszle

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, filézzük. A filéket sűrűn beirdaljuk, besózzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a hal belsőségével (ikra, tej) együtt hűtőbe tesszük. A halcsontokat sós vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, paprikát és paradicsomot. Kb. másfél órát főzzük. Forrón átpasszírozzuk, majd 2-3 percet pihentetjük, a tetejére feljött zsírra rászórjuk, a fűszerpaprikát majd felforraljuk. Tálalás előtt belefőzzük a pontyfilét és belsőséget.

Tálaláskor friss kenyeret és erős paprikát kínáljunk hozzá.

Szóljon hozzá