Hozzávalók

2 fő
2 db pisztráng egészben
25 dkg egész ceruzabab
0,1 kg vaj
0,1 l olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szeletelt mandula
1 db citrom
1cs. petrezselyem
 Só, bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Narancsfelfújt

    Három narancsot előkészítünk. Az egyik héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A másik két narancs tetejét levágjuk és óvatosan kiszedjük a narancshúst a...

    tovább
  • Pandúr leves jászság módra

    Kevés zsíron 1 finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadunk 3 gerezd szintén finomra vágott fokhagymát, majd 30 dkg kockákra vágott marhahúst rakunk...

    tovább
  • Teriyaki csirke, tojásos spárgával

    20 deka megpucolt spárgát sós vízben kb. 2 percig főzünk. Egy edényben összekeverünk 3 kanál szójaszószt, 2 kanál mirint, 1 kanál szakét, és egy kanál...

    tovább

Pisztráng párolt zöldbabbal és mandulával

  • Pisztrang_parolt_zoldbabbal_es_mandulaval

Pár csepp olívaolajat és egy falatka vajat melegítünk egy serpenyőben, ezen 2 filézett pisztrángot párolunk fedő alatt. Közben 25 dkg friss ceruzababot forrázunk, alaposan megsózott vízben. 4 perc forralás után azonnal jeges vízbe szedjük. Amikor a pisztrángok elkészültek, a visszamaradó zsiradékban 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és 2 evőkanálnyi szeletelt mandulát pirítunk. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett babot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Befejezés előtt a serpenyőbe még egy kevés citromlevet is csöpögtetünk. Tálaláskor a pisztrángokra halmozzuk a mandulás babot, a tetejére öntjük a serpenyőben megmaradt citromos vajat.

Szóljon hozzá