Hozzávalók

2 fő
2 db pisztráng egészben
25 dkg egész ceruzabab
0,1 kg vaj
0,1 l olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szeletelt mandula
1 db citrom
1cs. petrezselyem
 Só, bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Hermelin

    Adagonként egy darab kerek hermelin sajtot, ami helyettesíthető camembert-el is, vízszintesen félbevágunk, közepére 2 gerezd fokhagymát reszelünk, a feleket...

    tovább
  • Gyömbéres-körtés pite

    A tésztához 25 deka lisztet 12.5 deka hideg vajjal összemorzsolunk, hozzáadunk 5 deka cukrot, egy csipet sót, és végül 1 darab tojással egybegyúrjuk. Folpackba...

    tovább
  • Zöldbabfőzelék fokhagymás tarjával

    Egy fej apróra vágott vöröshagymát kevés kacsazsíron lepirítunk, hozzáadunk 40 dkg vágott, sárga hüvelyű zöldbabot. Felöntjük 4-5 dl húsalaplével, sózzuk,...

    tovább

Pisztráng párolt zöldbabbal és mandulával

  • Pisztrang_parolt_zoldbabbal_es_mandulaval

Pár csepp olívaolajat és egy falatka vajat melegítünk egy serpenyőben, ezen 2 filézett pisztrángot párolunk fedő alatt. Közben 25 dkg friss ceruzababot forrázunk, alaposan megsózott vízben. 4 perc forralás után azonnal jeges vízbe szedjük. Amikor a pisztrángok elkészültek, a visszamaradó zsiradékban 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és 2 evőkanálnyi szeletelt mandulát pirítunk. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett babot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Befejezés előtt a serpenyőbe még egy kevés citromlevet is csöpögtetünk. Tálaláskor a pisztrángokra halmozzuk a mandulás babot, a tetejére öntjük a serpenyőben megmaradt citromos vajat.

Szóljon hozzá