Hozzávalók

2 fő
2 db pisztráng egészben
25 dkg egész ceruzabab
0,1 kg vaj
0,1 l olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szeletelt mandula
1 db citrom
1cs. petrezselyem
 Só, bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Céklapuding sajtmártással

    2 dekagramm vajon 1 felszeletelt lilahagymát és 2 gumó előfőzött szeletelt céklát megpirítunk. Felöntjük 2 és fél deciliter tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és...

    tovább
  • Hízó kacsamáj szegfűszeges, vörösboros gombával

    Kb. 2 dl vízben 6-8 szem borókabogyót, 8-10 szem szegfűszeget és egy kis darab egész fahéjat teszünk, alaposan kiforraljuk. Egy lábosban egy nagyobb fej...

    tovább
  • Meggyes koszorú

    A tésztához: 15 dkg túró, 7,5 dkg cukor, 1 kk vanília kivonat, 5 ek tej, 5 ek olaj, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 tojássárgája Fél kiló kimagozott meggyet a 2...

    tovább

Pisztráng párolt zöldbabbal és mandulával

  • Pisztrang_parolt_zoldbabbal_es_mandulaval

Pár csepp olívaolajat és egy falatka vajat melegítünk egy serpenyőben, ezen 2 filézett pisztrángot párolunk fedő alatt. Közben 25 dkg friss ceruzababot forrázunk, alaposan megsózott vízben. 4 perc forralás után azonnal jeges vízbe szedjük. Amikor a pisztrángok elkészültek, a visszamaradó zsiradékban 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és 2 evőkanálnyi szeletelt mandulát pirítunk. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett babot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Befejezés előtt a serpenyőbe még egy kevés citromlevet is csöpögtetünk. Tálaláskor a pisztrángokra halmozzuk a mandulás babot, a tetejére öntjük a serpenyőben megmaradt citromos vajat.

Szóljon hozzá