Hozzávalók

2 fő
2 db pisztráng egészben
25 dkg egész ceruzabab
0,1 kg vaj
0,1 l olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szeletelt mandula
1 db citrom
1cs. petrezselyem
 Só, bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csirkemell csonton sütve francia burgonyával

    Petúr Andráséknak minden egyes vidéki közvetítés egyben egy gasztronómiai túra is. „Megvannak a standard helyeink, pontosan tudjuk,     hogy mit hol eszünk....

    tovább
  • Csekonics saláta

    10 deka filézett csirkemellet sósvízben megfőzünk. 2 db paradicsom héját lehúzzuk, magházát eltávolítjuk. Egy negyed jégsalátát felcsíkozunk, és 6 deka...

    tovább
  • Kuxi, koreai leves

    Az alaplevet összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd hozzáöntjük a szójaszószt, és felforraljuk. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, forró vízben két perc...

    tovább

Pisztráng párolt zöldbabbal és mandulával

  • Pisztrang_parolt_zoldbabbal_es_mandulaval

Pár csepp olívaolajat és egy falatka vajat melegítünk egy serpenyőben, ezen 2 filézett pisztrángot párolunk fedő alatt. Közben 25 dkg friss ceruzababot forrázunk, alaposan megsózott vízben. 4 perc forralás után azonnal jeges vízbe szedjük. Amikor a pisztrángok elkészültek, a visszamaradó zsiradékban 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és 2 evőkanálnyi szeletelt mandulát pirítunk. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett babot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Befejezés előtt a serpenyőbe még egy kevés citromlevet is csöpögtetünk. Tálaláskor a pisztrángokra halmozzuk a mandulás babot, a tetejére öntjük a serpenyőben megmaradt citromos vajat.

Szóljon hozzá