Hozzávalók

2 fő
2 db pisztráng egészben
25 dkg egész ceruzabab
0,1 kg vaj
0,1 l olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 ek. szeletelt mandula
1 db citrom
1cs. petrezselyem
 Só, bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Porridge

    A zabpelyhet egy lábosba öntjük és annyi hideg tejet adunk hozzá, hogy bőven ellepje. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük, eközben egy...

    tovább
  • Sült kecskesajt, pármai sonkás brokkolisalátával

    1 kis fej lolo rossot alaposan megmosunk. 1 fej friss brokkolit forró sós vízben 1 percig főzünk és hideg vízben azonnal lehűtjük. Kis maréknyi fenyőmagot...

    tovább
  • Harcsa curry

    A kókusztejet összekeverjük két deci vízzel, belevágjuk vagy belereszeljük a tisztított gyömbért, a fokhagymát, majd beleöntjük a halszószt is. Beleaprítjuk a...

    tovább

Pisztráng párolt zöldbabbal és mandulával

  • Pisztrang_parolt_zoldbabbal_es_mandulaval

Pár csepp olívaolajat és egy falatka vajat melegítünk egy serpenyőben, ezen 2 filézett pisztrángot párolunk fedő alatt. Közben 25 dkg friss ceruzababot forrázunk, alaposan megsózott vízben. 4 perc forralás után azonnal jeges vízbe szedjük. Amikor a pisztrángok elkészültek, a visszamaradó zsiradékban 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát és 2 evőkanálnyi szeletelt mandulát pirítunk. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett babot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Befejezés előtt a serpenyőbe még egy kevés citromlevet is csöpögtetünk. Tálaláskor a pisztrángokra halmozzuk a mandulás babot, a tetejére öntjük a serpenyőben megmaradt citromos vajat.

Szóljon hozzá