Hozzávalók

4 fő
15 dkg fetucchini
20 dkg burgonya
marék zöldbab
egész csokor friss bazsalikom
4 dkg parmezán sajt
1 dl olívaolaj
Csipetnyi
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább

Pesztós tészta zöldbabbal és burgonyával

  • Pesztos_teszta_zoldbabbal_es_burgonyaval

15 deka fetucchinit sós vízben főzni kezdünk, 20 deka hasábokra vágott burgonyát egy maréknyi zöldbabbal együtt puhára főzünk. Közben egy egész csokor friss bazsalikomot 4 deka parmezán sajttal, 1 deciliter olíva olajjal, és egy csipetnyi sóval leturmixolunk. A tésztát a zöldségekkel és a pesztóval forró serpenyőben összekeverjük.

Szóljon hozzá