Pestos Zöldségleves

15-30 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

10 dkg kis darabokra vágott húsos szalonnát kevés olívaolajon megpirítunk, majd ráteszünk 3 szál szeletelt újhagymát, 2 szál darabokra vágott sárgarépát és egy szintén darabokra vágott karalábét és zellergumót. Néhány percig együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl paradicsomlével, fél liter alaplével és kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk. A pesztóhoz 2 csokor friss bazsalikomot, 4-5 gerezd fokhagymával, 5 dkg parmezánnal, 1 marék fenyőmaggal, és fél dl olívaolajjal összeturmixolunk. Amikor a gyökérzöldségek félig megpuhultak, hozzáadunk 1 csíkokra vágott cukkinit és egy negyed szeletelt kelkáposztát. Ha kell, még vizet adunk hozzá, majd mikor minden zöldség megfőtt, egy konzerv leszűrt fehérbabot adunk hozzá. Tálaláskor a pesztóval locsoljuk.

vissza a listára