Hozzávalók

3-4 fő
 Dauphin krumplija:
1 kg krumpli
6 dl 30%-os tejszín
 
 frissen őrölt fekete bors
1-2 kk szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
10 dkg edami sajt
1 ek vaj
 Pestós csirke:
70 dkg csirkemell filé
2-3 ek bolti vagy házi készítésű pesto
 napraforgó olaj
csipetnyi
 Ha házi a pesto:
 friss bazsalikom
 oregánó
 zsálya és kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál fenyőmag
6-7 evőkanál olíva olaj
 
 frissen őrölt bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Pestós sült csirke francia rakott krumplival

  • Pestos_sult_csirke_Gratin_dauphinois

Dauphin krumplija: A krumplikat meghámozom, majd egy tálnyi hideg vízbe teszem, s gyakori kevergetés mellett legalább 15-20 percig hagyom ázni. Amíg ázik a krumpli addig az egyik gerezd fokhagymát átpasszírozom, majd a vajjal kikeverem.  Ezután konyharuhán vagy papírtörlő segítségével leitatom a krumpliszeletekről a felesleges vizet. Egy közepes tepsit a fokhagymás vajjal kikenek, belefektetem a krumpliszeleteket. A tejszínhez hozzányomom a másik gerezd fokhagymát, borssal, szerecsendióval, sóval fűszerezem, s tejszínnel óvatosan felöntöm a krumpliszeleteket. Végezetül sajtot reszelek rá, s a 150 fokra előmelegített sütőbe teszem, ahol nagyjából másfél óra alatt készre is sül. Pestós sült csirke: A csirkemellet csíkokra vágom, majd egy tálba teszem. Hozzáadok 2-3 teáskanálnyi pestót, kicsit sózom, átforgatom. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, s ezen színesre sütöm a csirkefalatokat.

Szóljon hozzá