Pavlova Vaníliás Görög Joghurttal És Áfonyával

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben felverjük, amíg lágy habot kapunk. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, minden adag hozzáadása után legalább 2 percig dolgoztatjuk a robotgépet magas fokozaton. Végül és további 5-7 percig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz. A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Előmelegített sütőbe tesszük és 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk és további 1 órán át bennehagyjuk a pavlovát. Légmenetsen lezárt dobozban tárolva 1 napot eláll. A hideg habtejszínt felverjük kemény habbá. A joghurtot kikeverjük a vaníliarúd kikapart magjával és a mézzel. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, a pavlovára kanalazzuk. Gyümölccsel díszítjük és azonnal tálaljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára