Hozzávalók

3-4 fő
800 gramm báránylapocka
2 evőkanál liszt
 olaj
3 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
2ág kakukkfű
2 db babérlevél
1/2citrom reszelt héja
1 liter csirke alaplé
1 csomag bébi répa
 cukor
 
 kakukkfű
 fokhagyma
 vaj
1/2 csésze csirke alaplé
600 gramm kifliburgonya
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bárány köfte, pita chips, muhamarra

    A diót finomra vágjuk (nem daráljuk). A paprikákat megmossuk, szárazra törüljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük,...

    tovább
  • Bárnyvese cikóriasalátával

    A szeletelt bárányvesét forró serpenyőben, vaj és olaja keverékében elkezdjük pirítani. Közben a hagymát felaprítjuk és hozzáadjuk a veséhez. Frissen őrölt...

    tovább

Párolt bárány bébirépával és burgonyával

  • Parolt_barany_bebirepa_burgonya

A húst megszórjuk sóval és borssal, majd lisztbe forgatjuk. Olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, fokhagymát, zöldfűszereket, a citromhéjat és felüntjük a csirke alaplével. Puhára pároljuk.
Egy másik edényben felovalsztjuk a vajat, felöntjük alaplével, megszórjuk 1 csipetnyi sóval, borssal és a zöldfűszerekkel.
Beletesszük a burgonyát, és egy ugyanakkora, jéggel teli edénnyel lefedjük.
A főzési diő felénél hozáadjuk a sárgarépát, és puhára főzzük, de maradjon meg a formája és állaga.

Szóljon hozzá