Hozzávalók

3-4 fő
2 fej pucolt vöröshagyma
1,2 kg vegyes hal (ponty farok, fej, tisztított keszeg)
50 dkg szürkeharcsa filé darálva
1 db tojás
1 csomag friss petrezselyem
1 db paradicsom
1 db hegyes erős zöldpaprika
1,5 dkg fűszerpaprika (édesnemes)
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Sáfrányos fehérboros felvidéki halleves

    Három evőkanál olajon megpirítunk 30 dkg vöröshagymát, 10 dkg szeletelt sárga és fehérrépát. Megszórjuk egy evőkanál sáfrányos szeklicével és 5 dkg apróra...

    tovább
  • Ponty halászlé

    A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, filézzük. A filéket sűrűn beirdaljuk, besózzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a hal belsőségével (ikra, tej) együtt...

    tovább

Paprikás halleves halgombócokkal

  • Paprikas_halleves_halgombocokkal

A szeletelt vöröshagymával és a tisztított hal aprólékkal, a paprikával és a paradicsommal elkészítjük a levet, körülbelül 1 óra alatt készül el), majd alaposan átszűrjük. A darált harcsát sózzuk, hozzáadunk egy tojást, a vágott petrezselymet, majd a forrásba lévő levesbe gombócokat szaggatunk.

Szóljon hozzá