Hozzávalók

3-4 fő
1 l cukrozott tejszín
 zselatinlapok
200 g cukor
20 g bazsalikom
1 üveg meggybefőtt
 menta
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Panna cotta meggybefőttel, bazsalikommal megbolondítva

A tejszínt feltesszük a tűzhelyre melegedni, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, és addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Majd levesszük a tűzről, dobunk bele néhány bazsalikomlevelet, és összeturmixoljuk. A panna cottát pohárba, porcelán sütőformába vagy egy nagyobb tálba öntjük, és 4-6 órára hűtőbe tesszük. A meggybefőttet 4-5 g zselatinnal szintén feltesszük a tűzhelyre melegedni, és öntetet készítünk belőle, amit szintén a hűtőben pihentetünk, majd tálaláskor nyakon öntjük vele a panna cottát.

Szóljon hozzá