Hozzávalók

2 fő
Kevés sertés zsír
1vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg marhahús
Csipetnyi fűszerpaprika
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 l húsleves
2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa
Félzellergumó
1 marék gomba
20 dkg tisztított sertés agyvelő, 3 dl tejföl
3cl tárkonyecet
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Hét vezér tokány - Tengőd

    Előkészítjük a hozzávalókat. 60 dkg füstölt szalonnát, 30 dkg marhahúst, 30 dkg sertéshúst, és 30 dkg borjúhúst csíkokra vágunk. Felaprítunk 30 dkg...

    tovább
  • Babgulyás palacsintával

    Palacsinta:1 l tej 20 dkg liszt 5 db tojás fahéj kakaó lekvár 2 dl olaj porcukorA finomra vágott hagymát füstölt húsos szalonnán alaposan lepirítunk....

    tovább

Pandúr leves jászság módra

  • Pandur_leves_jaszsag_modra

Kevés zsíron 1 finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadunk 3 gerezd szintén finomra vágott fokhagymát, majd 30 dkg kockákra vágott marhahúst rakunk bele. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítjük egy fél tv paprikával és paradicsommal, jól elkeverjük és egy kevés húslevest öntünk hozzá. Fedő alatt egy óráig pároljuk, majd kockákra vágott zöldségeket, fél zellergumót, 2 szál fehérrépát, 2 szál sárgarépát teszünk mellé. Egy marék cikkekre vágott gombát is vágunk bele. Felöntjük 1 l húslevessel, mikor felforrt beleteszünk egy fél tv paprikát és paradicsomot, 3 dl tejfölt, 3 cl tárkony ecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával, az utolsó 2 percben 20 dkg tisztított sertés agyvelőt teszünk bele.

A levest tálalásakor megszórhatjuk kevés friss vagy szárított tárkonnyal, és tejfölt adhatunk hozzá.

Szóljon hozzá