Hozzávalók

3-4 fő
2 kg padlizsán
4tojás
1 kg paradicsom
 zsemlemorzsa
200 g parmezán
200 g mozzarella
 bazsalikom
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Padlizsántortácskák

Sütőben 1 db padlizsánt megsütünk, majd meghámozzuk. A padlizsán húsát egy tojással, a zsemlemorzsával, a parmezánnal alaposan elkeverjük, majd golyókat formálunk belőle, és kisütjük.  A többi padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, és serpenyőben megsütjük. Ezután a sült padlizsánszeletekkel kibéleljük a porcelán sütőformákat, beletesszük a golyókat, öntünk rájuk paradicsomszószt, és megszórjuk reszelt parmezánnal. Ezután a töltelékre ráhajtogatjuk a padlizsánszeletek végét, és 200 fokon megsütjük.

Szóljon hozzá