Hozzávalók

3-4 fő
1 db padlizsán
1 fej hagyma
1 szál szárzeller
1 gerezd fokhagyma
4 szem paradicsom
1 evőkanál fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
6 evőkanál olívaolaj
1teáskanál cukor
1teáskanál vörösborecet
1 evőkanál aprított petrezselyem zöldje
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Egészben sült karfiol

    Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Fűszerezhetjük még friss oregánóval. Beletesszük az egész...

    tovább
  • Hasselbck töltött burgonya

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyát szeletekre vágjuk, de nem vágjuk teljesen végig. A burgonyát addig sütjük, míg kívül ropogós, belül puha lesz -...

    tovább

Padlizsános caponata

  • Padlizsanos_caponata

Egy nagy, vastag falú edényben olívaolajat hevítünk.
A padlizsánt kockákra vágjuk és aranybarnára sütjük. Megszórjuk sóval és borssal, és papírtörlővel bélelt tányérra tesszük. (a felesleges olajat leitatjuk)
Ugyanebbe az edénybe egy kevéske olajat öntünk és hozzáadjuk az aprított hagymát, fokhagymát, és szárzellert.
Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Megfűszerezzük, majd kis lángon 15 percig főzzük.
Az edénybe tesszük a sült padlizsánt majd a kapribogyót és olajbogyót.
Hozzáadjuk az ecetet, a cukort és még 5 percig főzzük.
Tálalás előtt megszórjuk petrezselyem zöldjével.

Szóljon hozzá