Pad Thai

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A tésztát forró vízbe áztatjuk. A tamarind szószt kikeverjük a halszósszal és a barna cukorral. A zúzott fokhagymát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.Rádobjuk a rákot és a darabolt chili paprikát, tovább sütjük. Hozzáütjük a tojásokat, néhány másodpercig sütjük, majd beletesszük a lecsöpögtetett tésztát és a darabolt snidlinget. Ezután következik a tamarindos, halszószos, cukros keverék, a vékony csíkokra vágott zeller és a mogyoró. Alaposan összeforgatjuk, belekeverjük a csírát, majd az apróra darabolt újhagyma felét. Tálaláskor az aprított korianderrel, a maradék újhagymával szórjuk és lime cikkekkel kínáljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára