Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg nyers nagyobb garnéla (lehet fagyasztott is)
15 dkg szárított széles thai búzatészta (gőzölt)
10 dkg pörkölt, sós mogyoró
3 evőkanál tamarind szósz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál barna cukor
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
0,5 dl olaj
1kisebb zellergumó
15 dkg szójababcsíra
3 szál újhagyma
1kis csomag snidling
1 db chili paprika
1 csomag friss koriander
1 db lime
csipet
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Pad thai

  • Pad_thai

A tésztát forró vízbe áztatjuk. A tamarind szószt kikeverjük a halszósszal és a barna cukorral. A zúzott fokhagymát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.Rádobjuk a rákot és a darabolt chili paprikát, tovább sütjük. Hozzáütjük a tojásokat, néhány másodpercig sütjük, majd beletesszük a lecsöpögtetett tésztát és a darabolt snidlinget. Ezután következik a tamarindos, halszószos, cukros keverék, a vékony csíkokra vágott zeller és a mogyoró. Alaposan összeforgatjuk, belekeverjük a csírát, majd az apróra darabolt újhagyma felét. Tálaláskor az aprított korianderrel, a maradék újhagymával szórjuk és lime cikkekkel kínáljuk.

Szóljon hozzá