Hozzávalók

3-4 fő
8 db gombafej
1 db főtt karalábé
12-14 db nagyobb fekete olívabogyó
1 db citrom
1 csomag petrezselyem
1 csomag friss koriander
 
 őrölt bors
1 db bagett
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bombay aloo

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Ezután dobjuk bele a mustármagot, a római köményt és a felaprított chilipaprikát, és pár percig kevergetve süssük...

    tovább
  • Brokkoli beurre blanc-nal

    A brokkoli rózsákat sós vízben félre rakjuk pötyögni, a korszerűbbek párolóban is puhíthatják. Egy másik edénybe jó minőségű fehérbort öntünk, tárkonyt,...

    tovább
  • Brokkolis kosarak póréhagymával

    A tésztához: 18 dkg finomliszt, 7,5 dkg vaj, 1 db tojás, csipetnyi sóA tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk, a kapott masszát egy órán át hűtőben...

    tovább

Olívás, karalábés gombasnack

  • olivas_karalabes_gombasnack

A gombafejeket enyhén ecetes sós vízben leforrázzuk (ha kicsik egészben hagyjuk, ha nagyobbak akkor felcikkezzük). Citromlevet friss petrezselyemmel, friss korianderrel összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük olívaolajjal. Ebbe az öntetbe tesszük a már előzőleg kivájt karalábégolyókat, a gombafejeket és az olívabogyót (pálcikára is szúrhatjuk őket). A végén citrommal tálaljuk.

Szóljon hozzá