Hozzávalók

3-4 fő
1tojás
20gr cukor
100 ml tejszín
240gr őszibarack
40 ml Cointreau
30 ml Florio szicíliai bor
100gr narancs
7gr zselatinlap
70 ml felvert tejszín
20gr vaníliás porcukor
4gr menta
6 ml citromlé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Őszibarackos aszpik Cointreau-val és citromos borhabkrémmel

  • Oszibarackos_aszpik_Cointreau_val_es_citromos_borhabkremmel

Borhabkrémet készítünk a következőképpen:

a vízfürdőbe helyezett tálba tesszük a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt, a narancs héját, valamint a citromot, és öntünk bele bort.

A porcukorral felverjük a tejszínt, és beledobunk néhány apróra vágott mentalevelet.

A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk.

A bort és a Cointreau-t felforraljuk benne az őszibarackkal.

Majd kissé hűlni hagyjuk. Végül beletesszük a zselatint.

Formába öntjük.

Négy órára a hűtőbe tesszük.

Majd tányérra helyezzük,

és a borhabkrémmel valamint a tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Szóljon hozzá