Hozzávalók

6-8 fő
1 kg oldalas,
1 kg savanyúkáposzta,
1 kg burgonya,
1/2 kg liszt,
1 dl olaj,
 só,
 bors
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Oldalas krumpligancával

  • Oldalas_krumpligancaval

A burgonyákat meghámozom, kockákra vágom, és sós vízben puhára főzöm. A levét elteszem egy tálba, mert később szükségem lesz rá. A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre és a levét folyamatosan visszaadagolom rá. Közben lisztet szórok hozzá, folyamatosan kevergetem, nehogy összecsomósodjon. Addig főzöm, amig sűrű masszát nem kapok. Ha kihűlt, teszek bele két tojást, jól elkeverem és félrerakom. A savanyú káposztát leöblítem, jól kicsavarom, kinyomogatom belőle a vizet. Tálba rakom, megsózom, megborsozom, hozzáadom az olajat és jól összekeverem. Egy tepsiben egyenlően eloszlatom, forrú sütőben kissé megsütöm. Egy kistányérra kiszedek a káposztából, majd félrerakom. Kanállal a krumpligancából kis galuskákat szaggatok, és szép sorban a tepsiben sült savanyú káposzta tetejére rakom. A félretett savanyú káposztát rászórom. Ezt az egészet visszateszem a sütőbe és negyed órát tovább sütöm. Az oldalast feldarabolom, két dl olajjal, sóval meghintem, lábosban kis vízzel fedő alatt megpárolom, majd a fedőt levéve ropogósra sütöm. Az elkészült oldalasokat a savanyú káposzta és a ganca tetejére helyezem. Az oldalas zsírjával kicsit meglocsolom, visszatolom a forró sütőbe, és pár percig összesütöm. Kiveszem a tepsiből és szépen tálra rendezem.

  • Radich István

    2017. 01. 10., 18:48:54

    A receptek zömét, a kelt tésztákon kívül, a feleségem elkészítette. Hatalmas kulináris élményt nyújtott a családnak. Aki tud, az tud.

  • Vajasné Ildikó

    2013. 12. 28., 16:26:23

    Nagyon tetszik Margó, és Ági főztje, azóta hogy láttam a műsort, csak az jár az eszembe, hogy megfőzöm. Most elérkezett az idő, és megcsináltam. Két ünnep közti étel. Savanyú káposztával még nem készítettem. Köszönöm a receptet !

  • Csuka Sándorné

    2012. 12. 11., 11:40:46

    nagyon finom -de kép is jó lenne hozzá az elkészült ételről......

  • lilirózsa

    2012. 11. 15., 10:17:22

    Kedves Margó!
    Imádom készíteni az ételeidet. Ez a Kedvencünk, minden íz harmonizál a többivel. Ebből az ételből nem lehet eleget készíteni.Nálunk már a karácsonyi menübe is bekerült.

  • Betti

    2012. 09. 07., 12:53:50

    Sziasztok,
    kérdés: a hozzávalóknál sem írják a két tojást,és a videóban sem volt szó róla. Most akkor kell tojás a krumpligancába vagy sem?
    Egyébként nagyon tetszik a műsor, Margónál kedvesebb asszonyt még nem láttam. Na és persze egyből kedvet csinál a főzéshez. Vasárnapi ebédre tervezem ezt az ételt, szerintem garantált a siker..Üdv

  • Anita

    2012. 06. 11., 21:05:58

    Kedves Margó és Ági!


    Már többször is elkészítettem így az ételt, és nekünk nagyon ízlett. A dínsztelt savanyú káposzta mellé pedig egyenesen isteni. Remélem, lesz még folytatása a műsornak.

  • Horváth Edina

    2011. 09. 21., 13:21:49

    Bódi Margó lenyűgöz engem. Még nem találkoztam ilyen talpreesett Nővel.
    A zenéjüket már évek óta hallgatom ott is csodáltam Margót, hogy milyen szépen énekel és milyen jól tudja összetertani a Családját, aztán jött a TV paprika ott nem csak főz, hanem le is vezeti a műsort fantasztikus " irigylem ŐT" Üdv. mindenkinek Edina

  • jozó Lajosné Ágnes

    2011. 08. 16., 19:34:43

    Én is csak gratulálni tudok Margóéknak a műsorhoz, nagyon gusztusos ételeket készítenek. Ezt az ételt a férjem névnapjára kipróbálom. Remélem sikere lesz!

  • Szandra 21

    2011. 08. 15., 08:40:22

    Én is mindig nézam a műsorukat ,mert Margó tudja honnan kezdődnek a fincsi kaják mintha anyámékat látnám mert ezzek a receptek igazi cigány fincsi kaját. Ma én is ezt csinálom egy pici külömbségel.Üdvözlet mindenkinek :)

  • Marianna

    2011. 07. 20., 21:23:47

    Már alig várom,hogy újra végig nézhessem a Margóék műsorát!Nagyon tetszik.Éjjel-nappal tudnám nézni .Kár,hogy CD-t nem csinálnak a műsorukról,mert ugye nem mindig tudom nézni és tiszta "beteg "vagyok,ha egy részt nem látok,mert pl.dolgozom.Szerintem sokan vannak így ezzel.Sok sikert kívánok nekik!

Szóljon hozzá