Hozzávalók

3-4 fő
2/3 csomag vaj
2 fej salotta hagyma
320 gramm Vialone Nano rizs
1 pohár fehérbor
4 evőkanál riszelt parmezán
 
 
 A zöldség alapléhez:
2 fej hagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 szál szárzeller
2 szál petrezselyem
1ág kakukkfű
2 liter víz
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Gömöri krumplisgombóc

    A nyersen lereszelt és a főtt törtkrumplit összekeverjük, hozzáadunk két tojást, a rétes- és finomlisztet, valamint a fokhagymát, sót és majoránnát. Alaposan...

    tovább
  • Parasztomlett gombaszögi kolbásszal

    A serpenyőben disznózsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd összesütjük a szalonnát, gombát, kolbászt és a felkockázott főtt krumplit. Megsózzuk,...

    tovább

Olasz rizottó

  • Olasz_rizotto

A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább 40 percig főzzük.
A vaj egy részén megdinszteljük a salotta hagymát. Rászórjuk a rizst, és üvegesre pirítjuk.
Felöntjük borral, és elpárologtatjuk, majd folyamatos keverés közben merőkanállal hozzáadjuk a forró alaplevet. Folyamatosan keverjük, míg elpárolog. Addig folytatjuk, míg a rizs fogkemény lesz.
Végül összekeverjük parmezánnal és jéghideg kockára vágott vajjal.

Szóljon hozzá