Hozzávalók

4 személyre
 A tésztához:
1tojássárgája
3teáskanál porcukor
7,5 dkg vaj
10 dkg liszt
3teáskanál kakaópor
csipet
 
 A csokoládékrémhez:
25 dkg étcsokoládé
1kiskanál vaj
2,8 dl tejszín
2cl narancslikőr
6 db kandírozott narancs
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Narancsos csokoládé tortácska

  • narancsos_csokolade_tortacska

A tésztához kihabosítunk 1 tojássárgáját 3 teáskanál porcukorral, hozzáadunk 7,5 dkg vajat, 10 dkg lisztet, 3 teáskanál kakaóport és egy csipet sót. Az egészet összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük. Majd lisztes sodrófával 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kis tortaformákba illesztjük. 180 fokon 15-20 percig vakon sütjük, végül szobahőmérsékletűre hűtjük.

A csokoládékrémhez összekeverünk 25 dkg olvasztott étcsokoládét 1 kiskanál vajat, 2,8 dl tejszínt és 2 cl narancslikőrt. A torta aljába kandírozott narancsot fektetünk, rákenjük a csokoládékrémet. 1 órára hűtőbe tesszük, majd kandírozott naranccsal és szórt kakaóbab törettel díszítjük.

Szóljon hozzá