Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tonhalas-zöldbabos quiche

    A töltelékhez: 4 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg ementáli sajt, 30 dkg zöldbab, 30 dkg konzerv tonhal, csipetnyi só, csipetnyi cukor, csipetnyi szódabikarbónaA...

    tovább
  • Füstölt halkrém salátán sajttal

    A makrélát összetörjük, a lazacot felcsíkozzuk, majd együtt sózzuk, borsozzuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, kaprot, és a...

    tovább
  • Édes-savanyú kacsa

    A kacsa belsejét sózzuk, borsozzuk, a combjait pedig kössük össze egy madzaggal. Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát,...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá