Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kukoricaleves

    Fejtsük le éles késsel a kukoricaszemeket a csőről. A kukorica felét turmixoljuk össze két pohár tejjel.Forrázzuk le a paradicsomokat, vegyük le a héját és...

    tovább
  • Sárgadinnye krém

    A dinnyét a kétharmadánál kettévágjuk, és a magokat eltávolítjuk. A húsukat kivájjuk, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk.A gyümölcshúst keverőtálba tesszük,...

    tovább
  • Thai vörös lencse leves

    Az apróra kockázott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd beleszórjuk a fűszereket, a lencsét,  és a zöldség alaplé nagy részét, kb. 1 litert. Forrástól...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá