Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Reblochon sajt tartiflette

    Hámozza meg a burgonyát, mossa meg, és főzze meg lobogó vízben 15 percig. Egy serpenyőben forrósítson fel olajat, és közepes lángon fonnyassza meg a felvágott...

    tovább
  • Fekete rizottó - Fiume

    A tintahalat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a húsát egészen apró kockákra vágjuk. A tintahólyagjait félretesszük.A finomra vágott vöröshagymát 3-4...

    tovább
  • Harcsapaprikás túrós csuszával - Nagykarácsony

    A csuszához: egy 2 dl-es pohár liszt, só, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg túró, 2 dl tejfölA csuszatésztához a lisztet csipetnyi sóval és 2 egész...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá