Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Ördöghal fokhagymával és sherryvel

    Adagonként 16 dkg ördöghalfilét felszeletelünk, és egy evőkanálnyi, 2 gerezd fokhagymával ízesített olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fél dl sherryt...

    tovább
  • Angadzsabur leves

    Fülecskék: A lisztből és a tojásból csipetnyi sóval laska tésztát gyúrunk, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Kis kockákra vágjuk. Darált húsból apróra vágott...

    tovább
  • Marinált tofu

    Apróra morzsoljuk a szárított chili paprikát. Hozzákeverjük az édesköményt , rámorzsoljuk a fűszernövényeket és  jól bedolgozzuk a tofuba. Az így kapott...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá