Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Finn halleves karácsonyra

    A hagymát vágjuk fel vékony szeletekre, nem kell felkockázni. A krumplit vágjuk fel kockára vagy szeletekre. A halat is daraboljuk fel kisebb darabokra.Egy...

    tovább
  • Halleves csak úgy csehesen

    Két fazekat használunk a főzéshez. Az egyikben vizet forralunk, sót teszünk bele és ebbe kerülnek a belsőségek. A másik fazékban világos rántást készítünk....

    tovább
  • Rákleves

    Nagy mennyiségű vajon megpirítjuk az egész rákokat. Szűrőkanállal kiszedjük őket, a vajat leszűrjük, a rák húsát félre tesszük, a rákpáncélt a lábosba...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá