Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromlében “főtt” hal

    Egy nagyobb edényben keverjük össze a zöld citrom levét, a vízzel, sózzuk és tegyük bele a halkockákat. Tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk állni 4 órán...

    tovább
  • Házmester stangli

    A lisztet, a krumplit, a tejben feloldott élesztőt, a tojásokat, a vajat, vagy olajat és egy kevés sót összekeverjük, alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk...

    tovább
  • Fogas filé avokadókrémmel

    A halat daraboljuk fel, majd marináljuk a citrom levének felével, reszelt héjával, a borssal és a metélőhagymával. Kb két órára tegyük a hűtőbe, majd olajon...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá