Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Eged hegyi bableves

    A fehérbabot és a csülköt puhára főzzük, majd félrerakjuk. A sertéslapockából, a hagymából, a paprikából és paradicsomból készítünk egy pörköltet a szokásos...

    tovább
  • Bőrös karajsült hagymás lencsesalátával

    A lencsét fél napig áztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor már puha, levesszük a tűzről, és finomra vágott hagymát adunk hozzá. Porcukorral meghintjük, és...

    tovább
  • Libamáj citromos mártással

    40 deka libamájat 0,5 liter tejben 3 órát áztatunk. Serpenyőben 20 deka libazsírt olvasztunk, és a lecsöpögtetett májat pár percig közepes lángon sütjük....

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá