Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Szarvasragu leves burgonyagombóccal

    Egy kisebb fej vöröshagymát finomra vágva kevés vaj és olívaolaj keverékén elkezdünk pirítani. Hozzáadunk két gerezd zúzott fokhagymát. 3-4 szál rozmaringot,...

    tovább
  • Zöldborsós hátszín hajdinával

    A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, az angolzellert és a zellergumót apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon lepirítjuk. Ráöntjük a hajdinát, majd a...

    tovább
  • Fehérboros hagymaleves

    Olívaolaj és vaj keverékén vékony cikkekre vágott vöröshagymát párolunk. Sózzuk, borsozzuk. Szeletelt fokhagymát, fehérbort és csillagánizst adunk hozzá....

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá