Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Chili con carne sütőben sütve

    A szalonnát feldaraboljuk és egy hőálló üvegtálban megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, valamint ízlés szerint kevés darabolt chili paprikát. Erre...

    tovább
  • Bajor körözött salátalevélben

    Egy tálban összekeverjük az ordát, a dijoni mustárt, a zsírszegény krémsajtot és a natúr joghurtot. Megszórjuk egy kevés őrölt köménnyel, fűszerpaprikával,...

    tovább
  • Csirkeraguleves - Lulla

    Egy kb. másfél kilós csirkét megtisztítunk, feldarabolunk.1 nagyobb sárgarépa-és petrezselyemgyökeret kisebb kockákra vágunk, kevés olajban fedő alatt...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá