Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

10 fő
5 kg lazacfej és csontok
1 db aprított vöröshagyma
1 levél édeskömény
 só, bors, babérlevél
2 db sárgarépa
1 szál szeletelt halványító zeller
1 csomag friss kapor
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
20 dkg lazacfilé
1 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Cigány burgonyás, rókagombás lecsó

    30 deka húsos szalonnát felszeletelünk, és bográcsban pirítani kezdjük. 4-5 darab nagyra vágott vöröshagymát adunk hozzá. Amikor kicsit megpirult 2 evőkanál...

    tovább
  • Csirkeragu szardellamártásban zöldborsóval

    50 dkg csirkemellfilét vékony csíkokra vágva 2 evőkanál kukoricaolajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Ezután a 15 dkg zsenge...

    tovább
  • Sütőtökös rizottó

    Megolvasztjuk a vajat, és megpirítunk rajta egy kis hagymát. Amíg pirul a hagyma, addig előkészítjük a sütőtököt.  Előbb csíkokra majd pici kockákra vágjuk. A...

    tovább

Norvég lazacleves

A halcsontokból, hagymából, 1 db sárgarépából, édesköményből, zellerszárból, sóval, borssal és babérlevélből halalaplevet készítek. Botmixerrel pürésítem, majd leszűröm. Felöntöm fehérborral, visszaforralom, majd tejszínnel dúsítom. Belefőzöm a kockára vágott lazachúst, friss kaprot, kapribogyót, és citromlevet adok hozzá. Tálalásnál juliennere vágott sárgarépára szedem a forró levest.

Szóljon hozzá