Hozzávalók

3-4 fő
 Libacomb:
2 db pecsenye libacomb
2narancs
2citrom
1közepes gyömbér
 Méz
2 dl szárnyas alaplé
10 dkg vaj
 
 Gnocchi:
1 fej káposzta
80 dkg burgonya
2tojás
10 dkg finom liszt
20 dkg rétes liszt
 só, bors
10 dkg vaj
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Narancsos libacomb káposztás gnocchival

  • Narancsos_libacomb_kaposztas_gnocchi

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd egy kis pihentetés után kinyomkodjuk, meg kevés borssal serpenyőben lepirítjuk.
A burgonyát héjastul megfőzzük, majd miután kihűlt megpucoljuk, krumplinyomón átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a káposztát, és a tojást. Óvatosan egy homogén tésztát készítünk belőle, majd hengereket formálunk, és egy kés segítségével kis párnácskákra vágjuk őket. Hagyjuk őket pihenni addig, amíg a libacombokat előkészítjük.
A libacombokat sózzuk borsozzuk, és serpenyőben kérget sütünk rájuk. Egy tálba reszeljük a gyömbért, ezt követi a narancs és a citrom héja, és hozzáfacsarjuk egy narancs levét is, tehetünk bele még egy evőkanál mézet is, ízlés szerint, ki mennyire szeretné édeskésre.
A libacombokat tepsibe tesszük bőrrel felfelé, és alaposan bekenjük a narancsos páccal, majd 160 fokos sütőben, mérettől függően egy-másfél óra alatt ropogósra sütjük .
Lobogó sós vízben 3-4 percig főzzük a gnocchi, majd a serpenyőben maradt libazsirban meg is pirítjuk.
Amíg a libacombok sülnek, a gnocchikat forrásban lévő vízben, addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd átforgatjuk, átpirítjuk őket a combokból kisült libazsíron vagy egy kevés vajon.

Szóljon hozzá