Nagymama Rácsos Sütije

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

Először a tepsit kikenjük a zsiradékkal. Utána a deszkára szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, csipetnyi sót, citromhéjat és összekeverjük. A száraz keverékben egy mélyedést készítünk, amibe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejszínt és puha vajat. Összedolgozzuk a tésztát, műanyag fóliába csomagoljuk és 30 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát két részre osztjuk, 1/3-át félretesszük. A maradék 2/3-ot kinyújtjuk, vagy a tepsiben szétnyomkodjuk, hogy a tepsi alját teljesen befedje, és legyen pereme. A tésztát megkenjük lekvárral. Ezután a deszkát belisztezzük, és a kisebb tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat rácsosan a lekvárral bekent tésztára fektetjük. Végül bekenjük felvert tojássárgájával, és a 180 °C fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára