Hozzávalók

3-4 fő
5tojás
1bögre (250 ml) cukor
2bögre rétesliszt
1/2bögre olaj
1/2bögre meleg víz
1 csipet
2-3kanál kakaó
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Nagymama márványos kuglófja

  • Nagymama_marvanyos_kuglofja

Először szétválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjékből 1 csipetnyi sóval kemény habot verünk. 
A tojások sárgáját a cukorral sárga habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, olajat, és meleg vizet. 
Ekkor óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
A kuglóf formát olajjal kikenjük és beszórjuk zsemlemorzsával. 
A kész tésztát két részre osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaót. 
A kétféle tésztát felváltva a formába töltjük, hogy szépen váltakozzanak a rétegek, így alakul ki a kuglóf márványozottsága. 
180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Szóljon hozzá