Hozzávalók

3-4 fő
1 kg liszt
10 dkg margarin
1 evőkanál libazsír
5 dkg élesztő
1 liter tej
10 dkg kristálycukor
4 db tojás
2 evőkanál tejföl
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Csirkemellel töltött krumplis pogácsa

    1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk. Közben...

    tovább
  • Ferdinánd kalács

    A Ferdinánd-kalácshoz az Aranygaluska tészta másik felét szögletesre,...

    tovább
  • Lúdláb

    10 tojás sárgáját, 10 evőkanál porcukrot, 7 evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és 3 evőkanálnyi kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá...

    tovább

Morvány kalács

  • morvany_kalacs

2 dl langyos tejben és 1 evőkanál cukorral felfuttatunk 5 dkg élesztőt. 1 kiló lisztet összemorzsolunk 10 dkg margarinnal és 1 evőkanál libazsírral. Beleütünk 3 egész tojást, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt,10 dkg kristálycukrot, 1 liter langyos tejet és a felfuttatott élesztőt. Puha tésztát gyúrunk belőle és kb. fél órát pihenni hagyjuk. Mikor megkelt, 4 részre osztjuk. Egy nagyobb és három kisebb darabra, majd megsodorjuk. A három egyforma rudat összefonjuk, kizsírozott tepsi közepébe helyezzük és a nagyobb résszel körbekötjük. A tetejét megkenjük tojással, még 30 percet pihenni hagyjuk a tepsin, majd előmelegített sütőben, 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

  • Kovácsné Danyi Csilla

    2016. 06. 01., 20:01:32

    Az evőkanalakat reszeljem vagy csíkokra vágjam??
    Viccet félretéve. 1 ek mi? 2 ek mi? 😊

Szóljon hozzá