Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg vaj
1,8 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
18 dkg mogyoróvaj
50 g földimogyoró aprítva
20 dkg liszt
 ¾ tk. Szódabikarbóna
½ tk. Sütőpor
10 dkg étcsoki felkockázva
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Mogyoróvajas keksz

  • mogyorovajas_keksz

A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, ezután jön bele a mogyoróvaj és a tojás. Hozzáadjuk az aprított mogyorót a csokit, a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Összedolgozzuk. Egy fóliába tekerve a hűtőbe tesszük. A masszából kis golyókat gyúrunk, amiket kilapítva egy sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 12 perc alatt elkészülnek.

Szóljon hozzá