Hozzávalók

2 adag
1kiskanál vaj
1vaníliarúd
10 dkg ricotta
15 dkg friss kecskesajt
6teáskanál juharszirup
2 dl tejszín
20 dkg magozott meggy
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Meggyes kecskesajthab

  • meggyes_kecskesajthab

Felmelegítünk 1 kiskanál vajat 1 vaníliarúd kikapart magjaival. Közben elkeverünk 10 dkg ricottát és 15 dkg friss kecskesajtot. Hozzáadunk 2 teáskanál juharszirupot és 2 dl felvert tejszínt, majd tálkákba töltjük. A felmelegített vajhoz hozzáadunk 20 dkg friss magozott meggyet, 4 teáskanál juharszirupot, majd karamellizáljuk. A krémre halmozzuk, megszórjuk pisztáciával és tálaljuk!

Szóljon hozzá